Ara
Megabayt Teknoloji Öne Çıkanlar Derin su altı dünyası ilk kez 4K olarak kaydedildi - VİDEO

Derin su altı dünyası ilk kez 4K olarak kaydedildi - VİDEO

Monterey Bay Akvaryumu Araştırma Enstitüsü (MBARI) tarafından, 4K olarak kaydedilmiş ve derin deniz yaşamının vahşi görüntülerinden bir parça paylaşıldı. 4K çözünürlü...
Monterey Bay Akvaryumu Araştırma Enstitüsü (MBARI) tarafından, 4K olarak kaydedilmiş ve derin deniz yaşamının vahşi görüntülerinden bir parça paylaşıldı. 4K çözünürlükte kaydedilen bu görüntüler türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor.MBARI, derin deniz yaşamını 4K UHD çözünürlükte yakalamak için DeepSea Power & Light ile işbirliği yaptı ve MxD SeaCam'i yarattı. MBARI'nin uzaktan kumandalı araçlarına (ROV'lar) monte edilen MxD SeaCam sayesinde okyanusun binlerce metre altındaki derin deniz yaşamı 4K UHD çözünürlükte görüntülendi.MBARI, 2018 yılında ROV'larında yüksek tanımlı kamera sistemlerinden 4K kamera sistemlerine yükseltme fırsatlarını değerlendirmeye başladı ve o zamandan beri DeepSea Power & Light ile işbirliği içinde yeni MxD SeaCam'i geliştirdi. MBARI'nin ROV'ları, derin denizden 27.600 saatten fazla video biriktirerek 5.800'den fazla dalış kaydetti. MBARI'nin video yeteneklerindeki son önemli yükseltmesi, 20 yıldan fazla bir süre önce 1080i çözünürlüğe veya 1920 x 1080 piksele geçişiydi. Şimdi, MBARI'nin arkasındaki araştırmacılar, daha önce elde edebileceklerinden dört kat daha yüksek bir çözünürlük olan 3840 x 2160 piksel 4K'ya yükseltme ile elde edecekleri yeni bilimsel gelişmeler konusunda oldukça heyecanlı.

İşte paylaşılan 4K video:

Video Laboratuvarı Müdürü Nancy Jacobsen Stout, yaptığı açıklamada şunları söyledi:"MBARI'da, ROV'larımız tarafından çekilen tüm videolara açıklamalar ekliyoruz ve bu keşifleri türünün tek örneği Video Açıklama ve Referans Sistemlerimize veya VARS'a kalıcı olarak arşivliyoruz. Bu son derece değerli ayrıntıları biriktirdikçe, büyük resim ortaya çıkmaya başlıyor. daha net bir görünüme kavuşuyor ve derin deniz hayvanlarının farklı toplulukları, yaşadıkları ortamlar ve zaman içinde işlerin nasıl değişebileceği hakkındaki anlayışımızı zenginleştiriyor."MBARI Kıdemli Bilim Adamı Bruce Robison ise şunları söyledi:"4K, araştırdığımız hayvanların, özellikle de şeffaf türlerin yapısını incelemek için bize çok daha yüksek çözünürlük sağlıyor. 4K, bu hayvanların nasıl bir araya getirildiklerine ve tüm bireysel parçaların ayrı ayrı ve birlikte nasıl çalıştığına dair ince ayrıntıları görmemizi sağlıyor"
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Megabayt Teknoloji Ekonomi Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından alışveriş, birçok kişi için cazip bir seçenek olarak değerlendiriliyordu. Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte bu alışveriş biçiminin önündeki engeller artıyor. Bununla birlikte, yurtdışından yapılan alımların kolaylığı azalma göstermekte. Tüm değişikliklerin ayrıntıları ise merak uyandırıyor.

Son yıllarda, ülkemizde yurtdışından alışveriş yapma alışkanlığı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu durum, e-ticaretin hızlı bir şekilde büyümesiyle birlikte kargo ve lojistik alanlarındaki gelişmelerle daha da ivmelendi.

Yeni Düzenleme Neleri Değiştirecek?

Özellikle Türkiye’deki kullanıcılar, çoğunlukla Çin kökenli e-ticaret sitelerine yönelmeye başlayınca, bu alışverişlerde belirli kısıtlamalar getirildi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yeni bir düzenleme ise, yurtdışından alışveriş yapanların alışkanlıklarını ciddi şekilde etkileyebilir. Son bir yıl içerisinde Temu gibi yurtdışı sitelerden yapılan alışverişlerde büyük bir artış gözlemlenmişti.

Ofis Açmak Artık Zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, yurtdışındaki e-ticaret portallarının Türkiye'ye satış yapabilmesi için ülkemizde ofis açmaları gerekecek. Örneğin, Amazon’un Türkiye'de bir ofisi olması, bu platformdan yapılan alışverişlerin düzenlemeden etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Ancak, birçok küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitesi bu değişiklikten doğrudan olumsuz etkilenecek. Temu gibi büyük şirketlerin Türkiye'de henüz bir ofisi yok ve bu durum, Türk tüketicileri için alışveriş alternatiflerini kısıtlayabilir.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışından koleksiyon ürünleri almak isteyen kullanıcıların endişeleri artacak. Pek çok e-ticaret sitesinin potansiyel olarak bu düzenlemeden uzak kalacağını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra, bazı kullanıcılar farklı yöntemlerle bu sitelerdeki ürünleri büyük platformlar üzerinden edinmeyi tercih edebilirler.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *