Canvas, yazma ve kodlama projeleri için sanal bir arayüz alanı sunarak kullanıcıların belirli proje bölümleri üzerinde ChatGPT ile danışmalarına olanak tanıyor. Ana sohbet alanının yanında açılan ayrı bir pencerede kullanıcılar, yazı veya kodlarını bu yeni “canvas” üzerinde sergileyebilir ve modelin belirli bölümlere odaklanarak düzenlemeler yapmasını sağlayabilir. Blogda, bu sürecin “bir metin editörü veya kod inceleyicisi gibi” gerçekleşeceği ifade ediliyor.

Canvas (1)

Dijital paranın avantajları ve güvenlik riskleri neler? Dijital paranın avantajları ve güvenlik riskleri neler?

Canvas, kullanıcıların komut satırına “use canvas” yazarak manuel olarak açılabiliyor. Ayrıca, blog yazısına göre, “yararlı olabileceği bir durumu tespit ettiğinde” otomatik olarak açılma özelliğine de sahip.

Yazma ve kodlama projeleri için kullanılabilecek birçok kısayol da bulunuyor. Kullanıcılar, yazım projeleri için önerilen düzenlemeleri, uzunluk ayarlamalarını, okuma seviyesi değişikliklerini ve emojileri ChatGPT’den talep edebiliyor. Kod geliştiricileri, belirli kod satırlarını inceletmek, açıklık sağlamak amacıyla günlükler ve yorumlar eklemek, hataları düzeltmek ve Canvas modunda JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ veya PHP gibi farklı dillere geçiş yapmak için ChatGPT'den yardım alabiliyor.

OpenAI’nin Canvas özelliği, ChatGPT’yi Anthropic'in Artifacts ve kod odaklı AI modeli Cursor gibi, belirli proje alanlarına odaklanmak için ayrı çalışma alanları sunan diğer AI asistanlarıyla aynı seviyeye getiriyor.

Editör: Enes Sapmaz