Ara
Megabayt Teknoloji Sosyal Medya Elon Musk delirdi: Sarı tik için aylık 1000 dolar

Elon Musk delirdi: Sarı tik için aylık 1000 dolar

Yeni bir iddiaya göre Twitter'da onay rozeti almak isteyen işletmelere aylık 1000 dolar ödeme zorunluluğu getirileceği gündemde. Ücreti ödemeyenlerin rozetinin ise kaldırılacağı iddia ediliyor.

Twitter'ın onay rozeti olarak kişilere mavi tik, işletmelere ise sarı tik verdiğini biliyoruz. Fakat bu sarı renkli tik işaretini korumak isteyen işletmelerin ayda 1000 dolar vermesi gerekeceği iddia edildi. Ödeme yapmayanlar ise altın renkli rozetlerini kaybedecek.

Twitter Blue kötü bir başlangıç ​​yapsa da bir şekilde hayatımıza girmeyi başardı . Bireyler için mavi tik, işletmeler için altın tik özelliği de bu hizmetle birlikte kullanıma sunuldu. Bununla birlikte, Twitter'ın altın onay işaretlerini korumak için ayda 1.000 ABD Doları ücret alarak platformunu kullanan işletmelerden para kazanmaya çalıştığı belirtiliyor. 

Ayrıca Twitter, işletmeye bağlı her hesaba rozet eklemek için aylık 50 ABD doları ek ücret alınmasıo da düşünülüyor. Eskiden Blue for Business olarak bilinen Verified for Organizations programı, şirketlerin platformda "kendilerini doğrulamalarına ve ayırt etmelerine" ve çalışanlarının ve bağlı kuruluşlarının hesaplarına rozetler eklemelerine olanak tanıyordu. Konuyla ilgili sosyal medya analisti Matt Navarra da bir paylaşım yaptı. Matt Navarra, Twitter ile ilgili verdiği haberlerle tanınan bir analist.

Bu bilginin henüz resmi olarak Twitter tarafından doğrulanmadığını söylemek gerekiyor. Fakat CEO Elon Musk'ın son açıklamaları ve şirketin 12, 5 milyar dolarlık borcu göz önüne alındığında bu imkansız değil. Bununla birlikte, doğrulanmış her işletme hesabından ayda 1.000 ABD doları ücret almak mantıklı görünmüyor. Fiyatlandırmayı işletmenin büyüklüğüne veya takipçi sayısına göre belirlemek daha mantıklı olacaktır.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Megabayt Teknoloji Ekonomi Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından alışveriş, birçok kişi için cazip bir seçenek olarak değerlendiriliyordu. Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte bu alışveriş biçiminin önündeki engeller artıyor. Bununla birlikte, yurtdışından yapılan alımların kolaylığı azalma göstermekte. Tüm değişikliklerin ayrıntıları ise merak uyandırıyor.

Son yıllarda, ülkemizde yurtdışından alışveriş yapma alışkanlığı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu durum, e-ticaretin hızlı bir şekilde büyümesiyle birlikte kargo ve lojistik alanlarındaki gelişmelerle daha da ivmelendi.

Yeni Düzenleme Neleri Değiştirecek?

Özellikle Türkiye’deki kullanıcılar, çoğunlukla Çin kökenli e-ticaret sitelerine yönelmeye başlayınca, bu alışverişlerde belirli kısıtlamalar getirildi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yeni bir düzenleme ise, yurtdışından alışveriş yapanların alışkanlıklarını ciddi şekilde etkileyebilir. Son bir yıl içerisinde Temu gibi yurtdışı sitelerden yapılan alışverişlerde büyük bir artış gözlemlenmişti.

Ofis Açmak Artık Zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, yurtdışındaki e-ticaret portallarının Türkiye'ye satış yapabilmesi için ülkemizde ofis açmaları gerekecek. Örneğin, Amazon’un Türkiye'de bir ofisi olması, bu platformdan yapılan alışverişlerin düzenlemeden etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Ancak, birçok küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitesi bu değişiklikten doğrudan olumsuz etkilenecek. Temu gibi büyük şirketlerin Türkiye'de henüz bir ofisi yok ve bu durum, Türk tüketicileri için alışveriş alternatiflerini kısıtlayabilir.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışından koleksiyon ürünleri almak isteyen kullanıcıların endişeleri artacak. Pek çok e-ticaret sitesinin potansiyel olarak bu düzenlemeden uzak kalacağını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra, bazı kullanıcılar farklı yöntemlerle bu sitelerdeki ürünleri büyük platformlar üzerinden edinmeyi tercih edebilirler.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *