Ara
Megabayt Teknoloji Sosyal Medya Elon Musk, reklamsız Twitter aboneliğini duyurdu!

Elon Musk, reklamsız Twitter aboneliğini duyurdu!

Elon Musk, Twitter'a sunulacak yeni reklamsız Blue aboneliğini duyurdu. Musk tarafından Cumartesi günü ortaya atılan abonelik paketi, normal Blue üyeliğinden daha pahalı olacağı belirtiliyor.

Twitter, kullanıcıların platformda reklam görmeden gezinmelerini sağlayacak yeni, daha pahalı bir Blue abonelik paketi üzerinde çalışıyor. Twitter Blue'nun ne olduğunu veya ne işe yaradığını basitçe açıklamak gerekirse: Yeni Twitter Blue abonelik sistemi,  onaylanmış hesaplara dağıtılan mavi tiki hesabınıza eklemeyi sağlayan ve Tweet düzenleme, attığınız Tweetleri geri alma gibi bazı premium özellikleri kullanmanızı sağlayan yeni bir özelliktir.

twitter (2)-1

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Cumartesi öğleden sonra attığı Tweet'te şunları söyledi: "Twitter'da reklamlar çok sık ve çok büyük. Önümüzdeki haftalarda her ikisini de ele almak için adımlar atıyoruz, "

"Ayrıca, sıfır reklama izin veren daha yüksek fiyatlı bir abonelik olacak."

ABD'de, kullanıcılar doğrudan Twitter iOS veya Android uygulaması üzerinden aylık 11 dolara Twitter Blue abonesi olabiliyor. Apple ve Google'ın uygulama içi satın almalarda yüzde 30'a varan komisyonunun geçerli olmadığı Web sitesinde ise, hizmetin maliyeti aylık 8 dolardır. Twitter, Kasım ayında abonelik sistemini yenilemeye başladığından beri, anasayfada daha az reklam görme özelliği, şirketin öne çıkardığı başlıca satış noktalarından biri oldu. 

Bazı tahminlere göre Twitter'ın reklam geliri, Musk'ın şirketi Ekim ayında devralmasından bu yana hızlaca düşmeye devam ediyor. The Information tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, üst düzey bir Twitter yöneticisi geçtiğimiz Salı günü çalışanlarına günlük gelirin bir yıl öncesine göre yüzde 40 düştüğünü söyledi. 

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Megabayt Teknoloji Ekonomi Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından alışveriş, birçok kişi için cazip bir seçenek olarak değerlendiriliyordu. Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte bu alışveriş biçiminin önündeki engeller artıyor. Bununla birlikte, yurtdışından yapılan alımların kolaylığı azalma göstermekte. Tüm değişikliklerin ayrıntıları ise merak uyandırıyor.

Son yıllarda, ülkemizde yurtdışından alışveriş yapma alışkanlığı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu durum, e-ticaretin hızlı bir şekilde büyümesiyle birlikte kargo ve lojistik alanlarındaki gelişmelerle daha da ivmelendi.

Yeni Düzenleme Neleri Değiştirecek?

Özellikle Türkiye’deki kullanıcılar, çoğunlukla Çin kökenli e-ticaret sitelerine yönelmeye başlayınca, bu alışverişlerde belirli kısıtlamalar getirildi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yeni bir düzenleme ise, yurtdışından alışveriş yapanların alışkanlıklarını ciddi şekilde etkileyebilir. Son bir yıl içerisinde Temu gibi yurtdışı sitelerden yapılan alışverişlerde büyük bir artış gözlemlenmişti.

Ofis Açmak Artık Zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, yurtdışındaki e-ticaret portallarının Türkiye'ye satış yapabilmesi için ülkemizde ofis açmaları gerekecek. Örneğin, Amazon’un Türkiye'de bir ofisi olması, bu platformdan yapılan alışverişlerin düzenlemeden etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Ancak, birçok küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitesi bu değişiklikten doğrudan olumsuz etkilenecek. Temu gibi büyük şirketlerin Türkiye'de henüz bir ofisi yok ve bu durum, Türk tüketicileri için alışveriş alternatiflerini kısıtlayabilir.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışından koleksiyon ürünleri almak isteyen kullanıcıların endişeleri artacak. Pek çok e-ticaret sitesinin potansiyel olarak bu düzenlemeden uzak kalacağını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra, bazı kullanıcılar farklı yöntemlerle bu sitelerdeki ürünleri büyük platformlar üzerinden edinmeyi tercih edebilirler.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *