Gökbilimciler verileri görüntülere dönüştürmek için farklı algoritmalar kullandı. Gökbilimciler, 25.000 süper kütleli kara delikten oluşan geniş bir gökyüzü haritası oluşturmak için düşük frekanslı teleskoplar, süper bilgisayarlar ve algoritmalardan oluşan bir kombinasyon kullandılar.
Harita, yıldızlara benzeyen, ancak aslında her biri farklı, uzak bir galakside bulunan muazzam kara delikler olan binlerce parıldayan noktaları göstermekte. Araştırmacılar, kara deliklere yaklaştığında fırlatılan maddenin yaydığı radyo emisyonlarını analiz ederek gök cisimlerini saptadılar. Bu emisyonlar, dokuz Avrupa ülkesinde 52 istasyona yayılmış devasa bir radyo teleskop ağı olan LOFAR (Düşük Frekans Dizisi) tarafından tespit edildi.LOFAR
LOFAR, Dünya'dan görülebilen en düşük frekanslarda çalışır. Bununla birlikte, konumu çalışma için büyük bir sorun yarattı. LOFAR'ın gözlemleri, Dünya'yı çevreleyen ve teleskopun üzerinde bulutlu bir mercek gibi davranan serbest elektronlardan oluşan bir kabuk olan iyonosfer tarafından bozulmuştur. Leiden Gözlemevi'nden çalışmanın eş yazarı Reinout van Weeren, "Bir yüzme havuzuna dalarken dünyayı görmeye çalışmanıza benzer," dedi. "Yukarı baktığınızda, havuz suyundaki dalgalar ışık ışınlarını saptırıyor ve manzarayı bozuyor." Araştırmacılar, iyonosferin etkisini dört saniyede bir düzeltmek için süper bilgisayarlar ve yeni algoritmalar kullanarak bu zorluğun üstesinden geldiler. Bu, radyo sinyallerini kara delik görüntülerine dönüştürmelerine izin verdi. Yeni harita şu anda Kuzey gökyüzünün% 4'ünü kapsıyor, ancak gökbilimciler tüm alanın haritasını çıkarana kadar çalışmalarına devam etmeyi planlıyor. Nihayetinde, evrenin yapısıyla ilgili yeni içgörülerin ortaya çıkarmayı umuyorlar.
Editör: Megabayt Haber