Yapay zekalı bilim insanı: Kendi kendine bilimsel keşif yapabildiği iddia ediliyor! Yapay zekalı bilim insanı: Kendi kendine bilimsel keşif yapabildiği iddia ediliyor!

Tasmanya kaplanı veya thylacine, Avustralya folklorunda bahsi geçen efsanevi bir yaratıktır. Son belgelenen kaplan türü olan "Benjamin" 1936'da esaret altında ölmüştür, ancak o zamandan bu yana 85 yıl içinde Avustralya'nın güney kıyısındaki bir ada olan Tasmanya'da sürekli olarak kaplanların görüldüğü hala bildirilmekte.

  Avustralya Thylacine Awareness Group'un başkanı Neil Waters, Pazartesi günü YouTube'a yüklediği bir videoda, kuzeydoğu Tazmanya'da kurulan bir kamera tuzağında thylacine'i yeniden keşfettiğini iddia ediyor.

Doğrulanmak için fotoğraflar müzeye gönderildi

Waters, sadece bir Tasmanya kaplanı değil, bütün bir aile gördüğünü iddia etmekteydi. Waters, "İlk görüntünün anne olduğuna inanıyoruz, ikinci görüntünün ise bir bebek olduğunu biliyoruz çünkü çok küçük ve üçüncü görüntü ise çok bariz şekilde bir baba kaplan" diyor. Kanıt olarak sunduğu diğer özelliklerin yanı sıra, "Bebeğin çizgileri vardır" diye de belirtiyor. Waters'a göre görüntüler basına yayınlanmadan önce onaylatılması için Tasmanya Müzesi ve Sanat Galerisi'ne gönderildi. Nick Mooney, Bay Waters tarafından sağlanan fotoğraflarda gösterilen fiziksel özelliklere dayanarak, hayvanların tilasin olma ihtimalinin çok düşük olduğu ve büyük olasılıkla Tazmanya pademelonu olduğu sonucuna vardı. Avustralya'da, yirmi yıldan fazla bir süredir soyu tükenmiş canlıları tekrar ekolojiye katmak için yardım çağrıları yapılmakta.
Editör: Megabayt Haber