Ara
Megabayt Teknoloji Yaşam BTS'ten YouTube rekoru!

BTS'ten YouTube rekoru!

K-pop grubu BTS, kendisine ait olan rekoru büyük bir farkla kırdı.BTS görünüşe göre YouTube'un rekorlarını elinde tutmaya kararlı. Variety, K-pop...
K-pop grubu BTS, kendisine ait olan rekoru büyük bir farkla kırdı.BTS görünüşe göre YouTube'un rekorlarını elinde tutmaya kararlı. Variety, K-pop grubunun kendisine ait olan, 24 saat içinde en çok YouTube görüntülemesi rekorunu kırdığını ve müzik videosu "Butter" için 113 milyon oynatma topladığını bildirdi. Bu, süperstarların geçen yıl Ağustos ayında çıkış yapan ve rekor kıran "Dinamit" parçasının 101.1 milyonundan yaklaşık 12 milyon daha fazla oynatma demek oluyor.Yeni parça aynı zamanda 3, 9 milyon eşzamanlı izleyiciyle en büyük YouTube video galası için de rekor kırdı. Klip, bu yazı itibariyle 152 milyondan fazla çalındı. BTS'in tekrar rekor kırması şaşırtıcı değil. Grubun ARMY olarak bilinen hayranları, gruba olan bağlılıkları ile ünlü.

BTS üyeleri kimlerdir?

BTS, RM (Kim Namjoon), Jin (Kim Seokjin), Suga (Min Yoongi), J-hope (Jung Hoseok), Jimin (Park Jimin), V (Kim Taehyung) ve Jungkook (Jeon) olmak üzere yedi üyeden oluşur. Jungkook). Korece, Japonca ve İngilizce bilen RM, grubun lider ve atanmış sözcüsüdür. Roller açısından RM, Suga ve J-hope rapçiler, Jin, Jimin, V ve Jungkook vokalistlerdir.

K-Pop nedir?

K-Pop; pop, rock, hip hop, R&B ve elektronik müziği birleştiren yepyeni bir tür olarak, Kore popunu anlatan bir terim. Türün ilk çıkışı 90'lara, Güney Koreli pop müziğin 'Gayo' olarak anıldığı yıllara kadar uzanıyor. 1992'de Seo Taiji ve Boys grupları sayesinde adı iyiden iyiye duyulmaya başladı. Böylece dünya, pop müzikten farklı ama biraz da benzeyen, yepyeni bir tarz ve türle tanışmış oldu.2000'li yıllara kadar “K-Pop” olarak bilinen türün tamamen oluştuğu söylenemez. Çünkü şarkılar, esasen birçok türü bir araya getiren melodilerden oluşuyor. Anlayacağınız, K-Pop bütünsel bir deneyim. Şarkılar klipten, klip dans hareketlerinden, dans hareketleri de grup üyelerinin kişiliklerinden ayrılamaz. K-Pop kültüründe moda, koreografi ve hayranlar da, en az müzik kadar önemlidir.

A.R.M.Y. kısaltması nedir?

Grup üyeleri, isimlerini açıklarken “Genç nesle atılan kurşun gibi fazla beklentilerin, baskıların ve psikolojik zorlukların karşısında kurşungeçirmez şekilde duracağız" olarak tanımlamışlardır. Kendilerinden kurşungeçirmez olarak tanıtan grup üyeleri, sevenlerini de İngilizce’de “ordu” anlamına gelen “ARMY” olarak isimlendirmişler. Aynı zamanda da ARMY’i de bir kısaltma olarak düşünecek olursak kendilerini, “Adorable Representative M.C fot Youth” yani, “Gençliğin Sevimli Temsilcisi” olarak ifade ediyorlar.
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Megabayt Teknoloji Ekonomi Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından Alışveriş Artık Zorlaşıyor: İşte Yeni Düzenleme Detayları

Yurtdışından alışveriş, birçok kişi için cazip bir seçenek olarak değerlendiriliyordu. Ancak, yeni düzenlemelerle birlikte bu alışveriş biçiminin önündeki engeller artıyor. Bununla birlikte, yurtdışından yapılan alımların kolaylığı azalma göstermekte. Tüm değişikliklerin ayrıntıları ise merak uyandırıyor.

Son yıllarda, ülkemizde yurtdışından alışveriş yapma alışkanlığı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu durum, e-ticaretin hızlı bir şekilde büyümesiyle birlikte kargo ve lojistik alanlarındaki gelişmelerle daha da ivmelendi.

Yeni Düzenleme Neleri Değiştirecek?

Özellikle Türkiye’deki kullanıcılar, çoğunlukla Çin kökenli e-ticaret sitelerine yönelmeye başlayınca, bu alışverişlerde belirli kısıtlamalar getirildi. Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yeni bir düzenleme ise, yurtdışından alışveriş yapanların alışkanlıklarını ciddi şekilde etkileyebilir. Son bir yıl içerisinde Temu gibi yurtdışı sitelerden yapılan alışverişlerde büyük bir artış gözlemlenmişti.

Ofis Açmak Artık Zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, yurtdışındaki e-ticaret portallarının Türkiye'ye satış yapabilmesi için ülkemizde ofis açmaları gerekecek. Örneğin, Amazon’un Türkiye'de bir ofisi olması, bu platformdan yapılan alışverişlerin düzenlemeden etkilenmeyeceği anlamına geliyor. Ancak, birçok küçük ve orta ölçekli e-ticaret sitesi bu değişiklikten doğrudan olumsuz etkilenecek. Temu gibi büyük şirketlerin Türkiye'de henüz bir ofisi yok ve bu durum, Türk tüketicileri için alışveriş alternatiflerini kısıtlayabilir.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, yurtdışından koleksiyon ürünleri almak isteyen kullanıcıların endişeleri artacak. Pek çok e-ticaret sitesinin potansiyel olarak bu düzenlemeden uzak kalacağını söylemek mümkün. Bunun yanı sıra, bazı kullanıcılar farklı yöntemlerle bu sitelerdeki ürünleri büyük platformlar üzerinden edinmeyi tercih edebilirler.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *