NASA'dan çarpışan karadelikleri bulmayı kolaylaştıracak yeni teleskop! NASA'dan çarpışan karadelikleri bulmayı kolaylaştıracak yeni teleskop!

Bir araştırma ekibi var olmayan insanların portrelerini oluşturabilen, bireyin zihnini okuyan ve kişisel tercihlerini kullanan yapay zeka geliştirdi.

Helsinki Üniversitesi ve Kopenhag Üniversitesi'nden bilim adamları, verileri bir yapay zeka sistemine iletmek için bir beyin-bilgisayar arayüzünün kullanıldığı ve daha sonra bu verileri yorumlayan ve onu eğitmek için kullanan bir sistemi detaylandıran bir makale yayınladılar.

Helsinki Üniversitesi'nden yapılan bir basın açıklamalarına göre:

Beyin tepkileri elektroensefalografi (EEG) ile kaydedilirken çekici buldukları yüzlere dikkat etmeleri istenen 30 gönüllüye birer birer gösterildi. Araştırmacılar, EEG verilerini makine öğrenme teknikleriyle analiz ettiler ve bireysel EEG verilerini bir beyin-bilgisayar arayüzü aracılığıyla üretici bir sinir ağına bağlamayı başardılar. Kullanıcının tercihleri ​​yorumlandıktan sonra, makine yeni bir dizi görüntü oluşturdu ve verileri üzerine eğitim aldığı kişi için daha çekici hale getirildi. İncelemenin ardından, araştırmacılar, makineler tarafından üretilen kişiselleştirilmiş görüntülerin% 80'inin çekicilik testinden geçtiğini belirttiler. Duygu analizi, yapay zeka için büyük bir araştırma kriteridir. Tipik olarak, insan hissiyatını gözlemlemek için kamera kullanılır ve yüz tanınmaya çalışılır. Ancak bu sistem, beyin dalgalarımıza doğrudan bir bağlantıya dayanıyor. Ve bu, olumlu veya olumsuz duyguların oldukça güvenilir bir göstergesi olduğundan en ufak bir düşüncede ana fikir yapay zekaya belirtilebiliyor.
Editör: Megabayt Haber