Yosunlu Yeni Kaledonya kertenkelesi
Yosunlu Yeni Kaledonya kertenkelesi, gözlerini diliyle vurarak temizlemek gibi sıra dışı bir özelliğe sahip
Bigfin resif kalamarı
Gümüş renkli gözünü çevreleyen iki yapı var. Biri ışığı yansıtan minik plakalarla dolu hücreler, diğeri ise kafadan bacaklıların seçici olarak kasılıp gevşetebildiği minik ve pigmentli organlar.
Hemşire Köpekbalığı
Hemşire köpek balığının gözleri çok iyi görmez. Uyurken gözlerini kapatması ve hareketsiz durabilmesi diğer köpek balığı cinslerinde görülmeyen bir özelliktir.
Deniz Tarağı
Mercan sıkıcı deniz tarağı olarak adlandırılan yumuşakça türündeki bu canlının 11 tane gözü vardır.
Gri Balina
Papağan
Papağanlar, UV ışınlarını görebilirler.
Dörtgöz balığı
Dörtgöz balığının iki gözü vardır ancak her bir göz iki farklı loba sahiptir. Bir lob suyun üstündeyken diğer lob ise altta kalır.
Tahta Biti Örümceği
Tahta biti örümceği denilen bu tür, örümceklerde nispeten nadir olarak görülen, sekiz yerine altı göze sahiptir. Çoğunda renkli görme ve uzağı daha kesin görme gibi kabiliyetleri olan ana göz bulunmaz.
Hint fili
Renk körlüğü. Kırmızı ve yeşil renk körlüğüne sahip olan Hint filleri yapısı ve görünüşü itibariyle de insan gözüne oldukça benzer.
Sığır Sineği
Sığır sineği olarak adlandırılan bu canlıların gözleri, polarize ışığa ve aynı yönde titreşen ışık ışınlarına doğru çekilerek ‘görme’ olayını gerçekleştirir. Dişiler ise saçlarından çıkan polarize ışınlara kilitlenerek avını bulma yetisine sahiptir.
Tokay Geko
Timsah balığı
Timsah balıkları kumlu okyanus tabanlarında pusuya yatarak avlanırlar. Bundan dolayı gözlerinde, göz bebeklerini gizleyerek kamuflajlarını destekleyen ve kapak görevi gören dantele benzer yapıları vardır.