Bu teknolojiler için aday malzemeler, mekanik strese maruz kaldığında elektrik akımı üreten piezoelektrik malzemelerdir. Bunlara kuvars, ipek, ahşap, kemik, saç ve kauçuk gibi doğal malzemeler de dahil. Kuvars analogları, seramikler ve polimerler gibi sentetik malzemeler de piezoelektriktir.
Bu alanda test amaçıyla birçok teknoloji geliştirildi. Bir araştırma ekibi, bir polidimetilsiloksan matrisi üzerinde çinko oksit nanoçubuklarından kendi kendine çalışan bir piezoelektrik nanojeneratör kullanırken, diğer bilim insanları ise lokal enfeksiyonları tedavi etmeye yardımcı olmak için solunum hareketlerinden elektrik üreten bir triboelektrik nanojeneratör (TENG) ve antibiyotik yüklü TENG yamaları kullandı.
Konuyla ilgili konuşan Tayvan'daki Ulusal Tsing Hua Üniversitesi'nden biyomühendiz Zong-Hong Lin,
"Piezoelektrik ve triboelektrik nanojeneratörler, hafiflikleri, esneklikleri, elastikiyetleri ve biyouyumlulukları nedeniyle kendi kendine yara iyileşmesi için mükemmel adaylar. Ancak klinik uygulamalarında hala birkaç darboğaz var. Gelecekteki hedefimiz uygun maliyetli ve yüksek verimli, pratik klinik uygulamaları için pansuman sistemleri geliştirmek" dedi.