Bilim insanları, her eşyayı güneş paneline çevirecek yeni bir malzeme geliştirdi Bilim insanları, her eşyayı güneş paneline çevirecek yeni bir malzeme geliştirdi

Güneş sistemimizde, Güneşe en uzak nesne olan Farout iki yıl içinde uzak unvanını Farfarout'a kaptırdı.

Inverse raporlarına göre gökbilimciler, Farfarout gezegeninin şu anda bilinen en uzak Güneş Sistemi nesnesi olduğunu doğruladılar. Şu anda 132 Astronomik birim (AB) veya Güneş'ten yaklaşık 12.3 milyar mil uzakta ve uzun yörüngesi onu 175AB uzağa götürecek. Bağlam için, Pluto, ana yıldızımızdan 34AB'dir - Farfarout bu mesafenin beş katına ulaşır ve bir yörüngeyi tamamlaması yaklaşık 1000 yıl sürer. Araştırmacılar Farfarout'u ilk olarak 2018'de Hawaii'deki Mauna Kea'da Subaru teleskopunu kullanarak tespit ettiler, ancak o zamandan beri yörüngesini doğrulamak için Gemini ve Magellan teleskoplarını kullanarak çalışmalarda bulundular.  

Neptün tarafından Güneş sistemimizin en uzak noktalarına fırlatılmış

Bilim adamları, cüce gezegen ölçeğinin 249 milin biraz altında bir çapa sahip "alt ucunda" olduğuna ve bildiğimiz tarihten önce Neptün ile etkileşime girdiğine inanıyor. Nesne geçmişte bir süre Neptün'e çok yaklaştıktan sonra, Neptün manyetik alanıyla veya yörüngesiyle dış Güneş Sistemine atılmış olabilir. Kesişen bir yörünge nedeniyle Neptün'e tekrar yaklaşması veya en kötü senaryo olan çarpışması bekleniyor. Farfarout'un bu uzak unvanını elinde sonsuza dek tutacağına dair hiçbir garanti yok. Araştırma ekibi üyesi Scott Sheppard, gezegenin uzaktaki nesneler için "buzdağının sadece görünen kısmı" olduğunu ve yüksek çözünürlüklü kameralara sahip yeni bir çok büyük teleskop dalgasının daha önce bulunması zor olan gök cisimlerini tespit edeceğini savundu. Dış Güneş Sistemi nispeten daha kalabalık olabilir ve bunu şu anda sadece teknolojik gelişmeler sayesinde öğrenebiliyoruz.
Editör: Megabayt Haber